Sheldon Watts

2021-11-08
05:58:17

Hur Japanese knivar Är faktiskt Skapat?

Japansk kniv Pris

världen av kök knivar kan vara ungefär delad into två övergripande grupper: Western side knivar, som är rooted på tyska och franska bestick praxis, och orientaliska knivar, några av som kan skisseras tillbaka århundraden till samurajernas dagar och deras ökända spetsiga falchions.

Skillnaden Mellan japanska liksom Western Side knives

Konventionell japansk knivar finns i en variation av storlekar och former, som är gjorda för att göra specialiserade aktiviteter, inklusive slakta fisk samt klippa grönsaker, nudlar, sashimi, ål, eller blåsfisk om cutting blåfisk är något du strävar efter. Dessa knivar faktiskt historiskt included enkelfasade skärare, antyder att deär gjutna bara på ena sidan och även är därför bäst- eller vänsterhänt. Dessa blades vid den punkten blend right into en flavor that är faktiskt knackad into ett trä hantera.

Western knivar, under tiden, besittar design de flesta hem förbereder i USA är faktiskt mest troligt vana vid, som samt är faktiskt ambidextrous medvetet: klingan är faktiskt utvecklad symmetriskt på vardera sidorna, för en dubbelfasad kant. Klassisk Västersida kniv hanterar är dessutom vanligt producerat från två bitar av lövträ eller till och med komplex material som faktiskt används för att club sandwich smaken och sedan är skyddade med nitar. För att bestämma det mest idealiska japansk kökskniv, satisfy bläddra igenom ipsnews.net/business/2021/10/26/huusk-kniv-recensioner-vad-kan-den-japanska-kokskniven-verkligen-gora/ webbplats.

En annan funktion som vanligtvis tenderar att identifiera japanska knivar från västerländska de är soliditeten i stålet de använder. japanska knivar, allmänt, innehav stål soms svårare än västerländska, vilket gör för knivar som har en tendens att vara extra bräcklig ännu kan liksom dessutom, om du är försiktig tillsammans med alla av dem, säkra deras sida mycket längre. De mjukare stålen användes i flera västra sidan knivar är mindre svag, så deras mikrotunna skär fördelar lätt slät bort eller en till strax före de spricker; en rullad överhand kan vara omarbetas med en utvecklande stav, en sak som kommer fungerar bra med mycket mer krossbart, hårdare stål av en japansk kniv. När det kommer möjlighet att retuschera en österländsk cutter, måste du require ett bryne.

Stål hårdhet är uttryckt som en mängd på Rockwell Range , som mätare mängden stress den behöver trycka en fördjupning i ett material och även, i fallet stål knivar, är vanligtvis avslöjat som ett HRC belopp. Japanese knivar vanligtvis innehav en HRC ranking på låg 60-talet, medan många västerländsk knivar har stål som är faktiskt något mjukare, tillsammans med betyg på hög 50-talet.

Dessa skillnader bara skaffa dig hittills, , sedan flera japanska knivmakare överträffar typisk orientalisk designer för att marknad ett stort utbud av kombination knivar som blandning orientaliska liksom Västersidan egenskaper santoku och gyuto knivar är rimligt typisk instanser. I vissa fall, japanska företag faktiskt ställer ut knivar som har ännu mer gemensamt med deras västra versioner än de uppträder med ännu mer standard orientaliska. Eventually, vad vårt team enkelt påpeka med visshet är faktiskt att det definitivt specificerar en japansk kniv utöver en västerländsk en är att japanska knivar egentligen producerade i Asien.

Exakt hur Japanese knives Är faktiskt Produced?

Men vem producerar dessa knivar, liksom vad är method som? Det finns flera storstadsområden i Asien som är berömda för sina knivar, inklusive Sakai (nära Kyoto), Seki (i Gifu-prefekturen). För att observera process i första hand checkade ut en orientalisk kniv tillverkningsanläggning i år 2015. Eller, extra effektivt, jag såg 8 östligt kniv fabriker. Det's med tanke på att jag var vid Takefu Blade Town, ett konsortium av knivmakare som alla arbetar i exakt samma plats.

Varje enskild 8 knivmakarna hanterar en oberoende företag praktiskt, deär rivaler men de delar utrymme och vissa enheter, och även de industri sina varor både separat och en masse. Plus, det verkar vara, de är faktiskt alla nära vänner. Det's ovanlig, om inte i princip oöverträffad, för att upptäcka contending tjänster sharing utrymme och information i US, men knivtillverkarna faktiskt been actually fått det att help århundraden.

urban areas rekord av knivtillverkning, enligt till Takefu Knife Communitys webbplats, går tillbaka till 1300-talet, då en känd smed från Kyoto besökte plats letar efter hög kvalitet för att mätta hans stål. Medan där, förde han in svärd, resurser, liksom knivar för medborgare, educing his trade in the process.

Under många århundraden japanska hemkök kniv faktiskt mest berömd för sitt eget jordbruk enheter, och även på ett faktor faktiskt Japans ledande resurs av skäror. Även om de fortfarande make jordbruks-enheter, utöver saxar, produktion har stort bytt till kök knivar. I dag, medan varje tillverkare säljer knivar under sin mycket egen titel, är det kumulativa utöver tar blade ordrar från större leverantörer, som lägg till deras personliga reklam till varan strax före leverera den till marknaden.

 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: